023-2340040 premiumkeur@gmail.com

Funderingsonderzoek Haarlem


Bel of e-mail Premiumkeur 023-2340040 voor een onafhankelijk funderingsonderzoek in Haarlem

Funderingsonderzoek Haarlem. Wilt u snel duidelijkheid over de fundering van uw huis waar u woont of een huis dat u wilt te kopen laat dan een funderingsonderzoek Haarlem door Premiumkeur uitvoeren. Premiumkeur het enige bedrijf in Haarlem die tijdens de bouwkundige keuring ook een aanvullend 1e fase funderingsonderzoek kan uitvoeren De inspecteurs van Premiumkeur hebben speciale meetapparatuur waarmee de scheefstand gemeten kan worden. Lees de recensies van vele tevreden consumenten.

Lees een schokkend artikel over hoe Haarlemse makelaars een gebrekkig huis toch makkelijk verkocht krijgen. Dit artikel is echt een must voor iedereen die van plan is een huis te kopen in Haarlem.

In Haarlem staan heel wat huizen met een gebrekkige fundering. Vooral in de Amsterdamse buurt, Leidsebuurt, het Rozenprieel, het Kleverpark, de Bomenbuurt en ook de oude binnenstad staan veel huizen met een funderingsgebrek. Scheve vloeren, scheuren in de gevel en binnenmuren en klemmende ramen worden vaak veroorzaakt door een gebrekkige fundering.  In heel Nederland en ook in Haarlem zijn er problemen met bodemdaling en lage grondwaterstanden. Dit zijn veroorzakers van een veel funderingsproblemen. In Haarlem staan huizen op houten funderingspalen, maar er zijn huizen ook die direct gefundeerd zijn op de bodem. Dit heet een fundering op staal, dit huis is direct op de bodem gefundeerd zonder gebruik te maken van de funderingspalen. Voor alle duidelijkheid er is geen staal in de fundering verwerkt, dit is puur een bouwkundige term.

Besef dat het vernieuwen van de fundering van een huis in Haarlem u minstens € 100.000 – € 150.000 gaat kosten. Maak daarom een afspraak met Premiumkeur want wij zijn 100 % onafhankelijk en werken niet heimelijk samen met Haarlemse makelaars.

 

Funderingsonderzoek of een specialistisch onderzoek


Premiumkeur is een allround bouwkundig adviesbureau. De inspecteurs die voor Premiumkeur werken zijn multidisciplinair en goed opgeleid. Wij kunnen bijna elk bouwkundig probleem voor u oplossen. U kunt de inspecteurs van Premiumkeur inhuren voor een bouwkundige keuring, maar ook voor een specialistisch onderzoek zoals een funderingsonderzoek. Wij bieden u jarenlange ervaring en een summum aan vakmanschap.

Neem contact op met Premiumkeur voor een specialistisch onderzoek of een nader onderzoek zoals: een dakinspectie, nulmeting, meerjarenonderhoudsplan, kruipruimte inspectie, vochtinspectie, scheuren onderzoek, vloeren onderzoek, bouwkundig geschil met een aannemer, schade onderzoek inclusief een schaderapport, contra-expertise, balkon inspectie, gevel inspectie en het opsporen van alle soorten lekkages.

Bezoek a.u.b. het youtube videokanaal van Premiumkeur met diverse video’s uit onze dagelijkse praktijk.

Voorkom hoge kosten achteraf en huur Premiumkeur in


Premiumkeur is ingeschakeld om een funderingsonderzoek te doen op een aan te kopen pand (1e fase funderingsonderzoek) ofwel dat wat zonder graafwerk gedaan kan worden). Dit vanwege een forse geconstateerde scheur in een buitenmuur.
Fred heeft de check (uitgebreide keuring) uitgevoerd en ik kan er een paar dingen over zeggen:
– er is een serieus funderingsprobleem geconstateerd dat bestaat met dit pand en het buurpand.
– optie was om van de koop af te zien, maar betere optie in dit geval was de verkoopprijs omlaag. Dit is uiteindelijk in redelijkheid met de verkopende partij overeengekomen
– dit heeft een enorme onverwachte kostenpost/ verrassing voor later bespaard
– van Premiumkeur heb ik hierbij zeer goed, praktisch en rechttoe rechtaan advies gehad. Wat kan er wel, wat kan er niet, wat betekent het technische probleem, en welke opties zijn er voor toekomstig herstel. Erg nuttig, inzichtelijk en begrijpelijk, geeft precies het inzicht om tot een goed besluit te komen.
– Fred heeft gelijk ook een deel van de door een ander bedrijf uitgevoerde bouwtechnische keuring overgedaan, daarvan kan ik zeggen dat dit is zoals een keuring uitgevoerd moet worden. Hij maakt er gen oppervlakkige keuring van, maar zorgt dat hij overal goed bij kan, klimmen als het moet, loszittende delen goed inspecteren, eigenlijk zoals het door een bouwkundig vakman gewoon hoort, maar ik heb het ergens anders wel anders gezien.
– ook hierbij duidelijke adviezen: wat kan kwaad, wat niet, wat zijn de opties tot onderhoud en herstel etc.

In het kort: ik zou bij een volgende bouwkundige keuring geen andere partij dan Premiumkeur inschakelen. Zeer professioneel en volgens mij precies wat bij een keuring nodig is. Prettig persoon ook nog.

De inspecteurs van Premiumkeur zijn funderingsexperts


Hoewel Fred voor andere zaken dan de fundering was ingeschakeld zag hij direct dat het huis een gebrekkige fundering had. Hij heeft dit verbluffend goed weten in te schatten en ook wist hij dit goed over te brengen zodat de VVE er niet omheen kon dat er sprake was van een dringende situatie. De bevindingen kwamen exact overeen met het uitgebreide rapport dat de VVE hierna door een andere partij heeft laten opmaken die de fundering heel uitgebreid heeft onderzocht en inderdaad bevestigde dat de fundering aan spoedige renovatie toe was. Dit rapport was er nooit gekomen zonder Fred’s ervaring. Zonder zijn inzicht hadden we over een paar jaar een heel andere, nijpende situatie aan de hand gehad, nu kunnen we nog enigszins op ons gemak naar nieuwe fundering toewerken.

Bel Premiumkeur voor een onafhankelijk funderingsonderzoek


Ik heb Fred leren kennen op het moment dat mijn pand ging verzakken door renovatiewerkzaamheden en kelderbouw bij buren. Ik ben daardoor onlangs zowel verkoper als koper van een pand geworden dat bleek voor mij het beste te zijn. Ik kende Fred al van naam en reputatie omdat ik als vastgoedrechtadvocaat ‘in het vastgoedwereldje zit’. Ik kan iedereen aanraden Fred in de arm te nemen. Hij gaf mij de juiste inschatting van de werkelijke staat van mijn pand, de te maken kosten etc., dus precies wat ik nodig had. Het werk dat hij doet, doet hij goed. Fred is vakkundig, snel en een prettig persoon. Ik ben hem dankbaar en zal hem voor mezelf in de toekomst weer inschakelen en raad hem ook bij anderen aan. Zeker als het om aankoop van een oud huis in Haarlem gaat. Je kunt niet voorzichtig genoeg zijn bij het kopen van een oud huis. Verkopende makelaars, maar ook kopende makelaars bagatelliseren helaas meer dan eens visueel aanwezige scheurtjes om de koop niet te frustreren nu zij daarmee hun geld verdienen; dat heb ik in mijn werk al vaak meegemaakt. Laat dus bij oude panden altijd een bouwkundig rapport opmaken door een bouwkundige zoals Fred. Fred heeft tientallen jaren ervaring als bouwkundige en werkt onafhankelijk van welke makelaar dan ook. Hij zegt waar het op staat, hij vermeldt de risico’s, maar ook de sterke punten van het huis: Fred zorgt voor een deskundige bouwkundige keuring waarmee bouwkundige risico’s en financiële risico’s aangetoond, vermeden of beperkt kunnen worden. Zeker niet het minst belangrijk: Fred is een zeer bekwaam funderingsspecialist.

De inspecteurs van Premiumkeur zijn onafhankelijk en deskundig


Toen mijn buren me een rapport overhandigden van hun funderingsonderzoek waaruit bleek dat er verzakking was opgetreden gingen bij mij de alarmbellen af. Het rapport gaf aan dat men opnieuw moest gaan funderen en dat onze mandelige muur ook moest worden gefundeerd. Dit ging behoorlijk in de papieren lopen want mijn beneden buren zouden dan hun huis uit moeten want je gaat niet 1 muur opnieuw funderen, dan zijn gelijk alle muren aan de beurt. Op zoek naar expertise stuitte ik op Fred en die kwam, zag en overwon. Met onze muren, dus ook de mandelige muur, was niets mis, normale binnen de normen vallende verzakking zoals overal in Haarlem (we hebben op aanraden van Fred meetbouten laten plaatsen en hieruit bleek dat).
De buren waren nogal pushy, maar nadat we ook in de woning van de buren een en ander hebben laten opmeten bleek het alleen om niet muur te gaan die na een verbouwing niet meer op de fundering rustte en daardoor verzakte. De VVE van de buren zette ons ook behoorlijk onder druk, dit was het, de conclusie was duidelijk volgens hen. Mensen realiseren zich niet de gevolgen want dit zou gewoon minimaal 150.000 euro hebben gekost voor onze vereniging omdat je bij funderingsherstel ook deelt in de kosten van het renoveren van de begane grond. Ik heb daarom mijn woning gelukkig goed kunnen verkopen, later en met alle stukken van Fred aangetoond dat er met mijn woning qua fundering niets mis was. Ik raad iedereen aan Fred en zijn collega’s in te huren voor een onafhankelijk funderingsadvies, laat je niet door de makelaar van de verkopende partij ringeloren en kijk ook kritisch naar de rol van je eigen aankoopmakelaar dat die geen afspraken maakt met de verkopende partij. Fred, bedankt dat je deze schadepost hebt vermeden voor ons, ik ben er, oprecht, tot op de dag van vandaag nog enorm blij mee!

Nabrander: Fred heeft voor onze VVE ook een meerjarenonderhoudsplan gemaakt zodat we inzichtelijk hadden wat voor kosten er de komende jaren aan zouden komen.

Funderingsonderzoek (1)
Funderingsonderzoek (2)
Funderingsonderzoek (3)
Funderingsonderzoek (4)

Premiumkeur is onafhankelijk en betrouwbaar


Voor een aankoop van een woning kwamen via internet terecht bij Fred,
van Premiumkeur BV.
Op kort termijn stond Fred keurig op tijd bij de aangegeven locatie.
Fred heeft een professionele keuring gedaan, en er waren in zijn opzicht te veel mankementen en punten waarvoor verbetering nodig zou zijn.
Wij hebben met zijn bouwkundig rapport de verkoper veel van deze punten kunnen laten oplossen.
De verkopende partij was totaal niet blij met de door ons aangewezen persoon Fred.
Dit gezien Premiumkeur onafhankelijk is en opkomt voor de kopende partij. Geen deals maakt met makelaars en verkopers. Ik zou te allen tijde bij elke aankoop van een huis of woning Fred, zijn advies volgen en door Premiumkeur een keuringsrapport laten maken.
Hij is eerlijk en oprecht, en had uiteindelijk in alles gelijk.

Onafhankelijk en deskundig bouwadvies


Fred heeft een uitzonderlijke bouwkundige expertise en blinkt echt uit in zijn vakgebied. Hij heeft een scherp oog voor gebreken en problemen die anderen mogelijk over het hoofd zouden zien.Wat Fred echt onderscheidt, is zijn vermogen om complexe technische informatie op een begrijpelijke en toegankelijke manier over te brengen. Hij nam de tijd om al mijn vragen te beantwoorden en gaf me het vertrouwen om weloverwogen beslissingen te nemen met betrekking tot mijn huis. Zijn professionaliteit en toewijding heeft ons (mij en ons VVE) keer op keer (al sinds 2016) overtuigd om geen andere partij dan Premiumkeur te overwegen. Ik beveel Fred ten zeerste aan aan iedereen die op zoek is naar een betrouwbare professional op het gebied van bouwkundige inspecties. Bij deze mijn oprechte dank aan jouw en je onmisbare bijdrage aan een recente zaak wat er voor gezorgd heeft dat we geen financiële schade hebben opgelopen.

Wat kost funderingsherstel in Haarlem?


Wat kost het om de fundering van uw huis in Haarlem te laten vernieuwen? Het vernieuwen van de fundering kost € 1500-€ 2000 per vierkante meter. Wilt u een kelder onder uw huis dan kost het funderingsherstel inclusief het bouwen van een kelder ruim € 2000 – € 3000 per vierkante meter.

Dit zijn dus alleen de kosten voor het vernieuwen van de fundering. Maar als de werkzaamheden aan de fundering afgerond zijn moet ook nog de bel-etage volledig verbouwd worden want tijdens het funderingsherstel is de hele benedenverdieping leeg gesloopt. De verbouwing van de bel-etage zal ongeveer € 1500 per vierkante meter gaan kosten en dit is een gemiddelde prijs voor een standaard verbouwing.

De kosten voor het maken van alle bouwtekeningen, constructietekeningen en omgevingsvergunning kost u gemiddeld € 10.000 

Dit zijn gemiddelde prijzen, de kans dat het allemaal nog veel duurder wordt is vrij groot, want als het bijvoorbeeld het huis vol zit met ernstige vervuilde grond dan zal dit Mocht u funderingsherstel gaan uitvoeren dan raad ik u ten zeerste aan om een nulmeting te doen. Hiermee kunt u aansprakelijkheid afwijzen of aantonen. Wij kunnen de nulmeting voor u uitvoeren. In de menubalk bovenaan de website vindt u een link waar u op kunt klikken en hier kunt u meer informatie vinden over het bestellen en laten uitvoeren van een nulmeting. Bel Premiumkeur voor een 100 % onafhankelijk funderingsonderzoek Haarlem.

Wat is een fundering op staal?


Wat is een fundering op staal? Een fundering op staal betekent dat het huis niet voorzien is van houten funderingspalen, maar direct op de bodem gefundeerd is. In Haarlem staan huizen ophoudt de funderingspalen, maar er staan ook heel wat huizen die direct op de bodem gefundeerd zijn. In de Leidse buurt en de Amsterdamse buurt staan veel huizen die verzakt zijn, omdat de houten funderingspalen zijn aangetast. Maar een fundering op staal is net zo kwetsbaar als een huis dat gefundeerd is op houten funderingspalen. Door droogte en lage grondwaterstanden klinkt de bodem in en dit leidt uiteindelijk tot het verzakken van het huis. Bodemdaling komt door heel Nederland. Er zijn plaatsen in Nederland waar de bodem meer dan 10 mm per jaar verzakt. Nu begrijpt u dat als een huis op staal gefundeerd is deze in 10 jaar ruim 10 cm verzakt. Maakt u zich zorgen over de fundering van uw huis neem dan contact met ons op.

Bel Premiumkeur voor een 100% onafhankelijk funderingsonderzoek in Haarlem.

Let op de fundering bij het plaatsen van een dakopbouw


in Haarlem zie je veel huizen waar een dakopbouw op het huis geplaatst is. Het is verplicht om de draagkracht van de fundering te controleren voordat je een dakopbouw op het huis geplaatst. Het gewicht van de dakopbouw kan een negatief effect hebben op de bestaande fundering en ze wel schade aan uw eigen huis als bij de buren veroorzaken. Bent u van plan een dakopbouw te plaatsen op uw huis in Haarlem neem dan contact met ons op zodat wij u een passende offerte kunnen aanbieden. Als u een huis gaat kopen in de Leidse buurt of de Amsterdamse buurt met een dakopbouw vraagt dan over een funderingsonderzoek heeft plaatsgevonden. Als u een huis koopt met een dakopbouw waarbij geen funderingsonderzoek heeft plaatsgevonden loopt u een enorm risico dat het huis op termijn gaat verzakken. Bent u van plan een aanbouw te maken, neem dan geen risico en laat een sonderingsonderzoek uitvoeren. Door middel van een sonderingsonderzoek zal blijken of de ondergrond voldoende draagkrachtig is voor een fundering op staal of dat u betonnen funderingspalen moet laten aanbrengen. Bel Premiumkeur voor een 100 % onafhankelijk funderingsonderzoek Haarlem.

De fundering van de aanbouw


Bij veel huizen in de Indische buurt zit er een aanbouw achter het huis. Ik heb al heel wat huizen in de Indische buurt gekeurd en wat mij is opgevallen is dat hier veel vochtproblemen zijn. De muren zijn meestal halfsteens dik. En tegen de aanbouw ligt natte grond wat voor veel optrekkend en doorslaand vocht zorgt. Hierdoor raken de vloerbalken aangetast door houtrot en verzakt de vloer. Dus als de vloer in de aanbouw verzakt is, betekent dit niet automatisch dat er ook funderingsproblemen zijn. Maar meer dan eens ben ik ook verzakte aanbouwen tegengekomen, zowel nieuwe als oude aanbouwen. Het maken van een aanbouw is vergunningsvrij, maar dit betekent natuurlijk niet dat je niet aan de regels van goed vakmanschap moet houden. Afhankelijk van de bodem kan een uitbouw gefundeerd worden op staal of op funderingspalen.

In de bloemenbuurt in Heemstede is het in veel gevallen noodzakelijk dat je een aanbouw voorziet van stalen funderingspalen omdat de bodem onvoldoende draagkrachtig is. En dat geldt ook voor heel wat andere wijken in Haarlem. Is de aanbouw van het huis dat u wilt kopen of waar u al woont verzakt en wilt u duidelijkheid hebben over de kwaliteit van de fundering van de aanbouw neem dan contact met ons op. We helpen u graag verder. Tijdens de bouwkundige inspectie wordt de aanbouw of uitbouw uitvoerig geïnspecteerd. En als hij scheuren in de aanbouw zien en de vloer van de aanbouw is verzakt dan melden we dat aan u. We hebben speciale apparatuur bij ons zodat u kunnen laten zien dat de aanbouw verzakt is.

Bel Premiumkeur voor een 100% onafhankelijk funderingsonderzoek Haarlem.

Funderingsonderzoek bij een monumentaal pand


In het oude centrum van Haarlem staan veel monumentale panden. En ik kan u zeggen dat je heel wat panden verzakt zijn. Vooral langs het Spaarne staan flink wat verzakte monumentale panden. Omdat de bouwkundige vriendjes van de makelaar geen aanvullend funderingsonderzoek uitvoeren tijdens de bouwkundige keuring loopt u het risico dat u na de aankoop van het monumentale pand de fundering moet vernieuwen. Heel wat monumentale panden in het oude centrum van Haarlem zijn gefundeerd op staal en dus niet voorzien van houten funderingspalen. Ook in het oude centrum van Haarlem is er sprake van bodemdaling en het heeft direct gevolgen voor de fundering van oude monumentale panden. Verkopend makelaars bagatelliseren vaak de scheefstand van een huis maar laat u geen zand in de ogen strooien want funderingsherstel van een oud monumentaal pand kost al snel € 150.000

Bel Premiumkeur voor een 100% onafhankelijk funderingsonderzoek in Haarlem.

Pas op bij scheve vloeren


Als we een funderingsonderzoek Haarlem uitvoeren zien we vaak dat vloeren scheef liggen. Maar niet altijd heeft dit te maken met een funderingsgebrek, want het kan ook zijn dat de begane grondverdieping scheef ligt, omdat de vloerbalken zijn aangetast door houtrot. In het oude centrum is het erg drassig en optrekkend vocht tast de houten vloerbalken aan. En als er nauwelijks ventilatie is in de kruipruimte veroorzaakt dit veel schade aan de constructie van het huis. Als u precies wilt weten wat er aan de hand is kunnen wij voor u een aanvullend kruipruimte onderzoek uitvoeren. We hebben al honderden huizen in Haarlem bouwkundig gekeurd en we weten precies wat er speelt. Wij zijn in het bezit van een kruipruimte robot die op afstand te besturen is. Deze kruipruimte robot kan ook ingezet worden bij een zeer ondiepe kruipruimte. De kruipruimte robot is voorzien van een camera waarmee we haarscherpe foto’s en video’s kunnen maken. Tijdens de inspectie met de kruipruimte robot kunt u op een videoscherm meekijken, zodat u precies ziet wat er aan de hand is in de kruipruimte. We zijn het enige bedrijf in Nederland die op deze manier een kruipruimte inspectie uitvoert. We zijn ook in het bezit van een professionele kleuren video endoscoop. Tijdens de inspectie met deze endoscoop kunt u meekijken op het kleurenscherm. Met deze endoscoop kunnen we foto’s en video’s maken van de kruipruimte. Gaat u een huis kopen in Haarlem of omgeving dan weet u nu waarom Premiumkeur de beste keus is. Bouwkundig experts die de onderste steen voor u naar boven halen.

Verzakte aanbouw of uitbouw


in de Indische buurt van Haarlem staat vaak een aanbouw of uitbouw achter het huis. Meestal bevindt zich hier de keuken. We hebben al heel wat woningen in de Indische buurt bouwkundig gekeurd en gemerkt dat veel vloeren in de aanbouwen scheef liggen. Dit wordt onder andere veroorzaakt door vochtproblemen die je veel voorkomen, maar ook doordat de uitbouw verzakt is. Wees ontzettend op uw hoede als u een oud huis in de Indische buurt gaat kopen want funderingsgebreken en vochtgebreken komen hier veel voor.

Funderingsproblemen in de Leidsebuurt en Amsterdamse buurt.


Als u een standaard bouwkundige keuring laat uitvoeren worden er geen metingen gedaan naar de scheefstand van een woning. Want wat kun je zeggen over de fundering van een huis als je geen metingen hebt uitgevoerd. Ik raad u dus aan om altijd een aanvullend funderingsonderzoek te laten uitvoeren. Door middel van een vloerwaterpassing en een lintvoegmeting kunnen wij tot op de millimeter nauwkeurig vertellen hoeveel een huis verzakt is. Op basis van de gegevens kan er een zeer concrete uitspraak gedaan worden over de kwaliteit van de fundering. Het is eigenlijk vrij simpel, als een huis een goede fundering heeft, zou het niet verzakt zijn. Een huis kan enkele millimeters verzakt zijn maar ook tientallen centimeters. Een aanvullend funderingsonderzoek maakt de bouwkundige keuring compleet. Het biedt u de mogelijkheid om te ontsnappen aan een enorme miskoop en een grote financiële strop. Een goede reden om voor Premiumkeur te kiezen want we zijn het enige woning keurbedrijf in Haarlem en Nederland die een voor u een aanvullend funderingsonderzoek kan uitvoeren tijdens de bouwkundige keuring. Een aanvullend 1e fase funderingsonderzoek kost € 399 inclusief btw en dit komt boven op de prijs van de bouwkundige keuring.